Aanvullende autoverzekeringen: deze kunt u nodig hebben

Stel dat u of uw inzittenden blijvend letsel oplopen bij een auto-ongeluk. Dat er schade is aan kostbare bagage. Of dat er een juridisch geschil ontstaat. Uw reguliere autoverzekering biedt daarvoor geen vergoedingen, terwijl de kosten enorm kunnen zijn.  

Rode auto rijdt op een weg de zon tegemoet

Gelukkig zijn er aanvullende autoverzekeringen die dergelijke schade wél dekken. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor letselschade van uzelf en uw passagiers. Of één die schade aan bagage vergoedt die door een ongeval ontstaat. Ook zijn er rechtsbijstandsverzekeringen waarop u kunt terugvallen als er een geschil ontstaat. Wij hebben de belangrijkste aanvullende autoverzekeringen voor u op een rij gezet. 

Zijn u en uw inzittenden wel verzekerd bij een ernstig ongeval?  
Als u betrokken raakt bij een ernstig ongeval, bestaat de kans dat u en uw passagiers blijvende schade oplopen, die hoge kosten of inkomensverlies met zich meebrengt. Met een ongevallen-inzittendenverzekering bent u als bestuurder verzekerd als u na een ongeluk blijvend invalide wordt of overlijdt. U of uw nabestaanden krijgen dan een vast bedrag uitgekeerd. Hetzelfde geldt voor de passagiers die met u meerijden.  

Krijgt u de werkelijke schade wel uitgekeerd? 
Waar een ongevallen-inzittendenverzekering een vast bedrag uitkeert, vergoedt een schadeverzekering inzittenden de werkelijke schade. Niet alleen als er sprake is van blijvende invaliditeit en overlijden, ook bij letselschade en schade aan bagage en kleding. Vaak is deze vergoeding hoger dan de uitkering van een ongevallen-inzittendenverzekering. Een schadeverzekering inzittenden is dus uitgebreider dan een ongevallen-inzittendenverzekering. 

Hoe haalt u uw gelijk bij een ongeluk? 
Na een ongeluk dat niet uw schuld was, lukt het lang niet altijd om de schade te verhalen op de andere partij. Ook kan het gebeuren dat u onterecht als schuldige wordt aangewezen. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u in zo'n geval gebruik maken van juridische hulp. 

Rechtsbijstandsverzekeringen zijn er in verschillende smaken. U kunt kiezen voor alleen juridische hulp om schade aan uw auto of letselschade vergoed te krijgen. Of u kiest voor een uitgebreidere verzekering, die u bijvoorbeeld ook kunt inschakelen als u een conflict heeft met uw garage of als u zelf wordt vervolgd vanwege een overtreding.  

Geen zorgen meer over uw no-claim korting 
Als u zelf een ongeluk veroorzaakt, is dat extra zuur omdat het u een stuk no claim – en misschien wel premiekorting – kost. Maar wist u dat u ook dat kunt verzekeren met een zogenaamde no claimbeschermer? U mag dan één schade per jaar claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor de premie die u betaalt. Maar let op: de verzekeraar past het aantal schadevrije wel aan. Daardoor wordt uw premie hoger als u overstapt naar een andere autoverzekeraar.  

Ook pech verzekeren 
Tot slot kunt u zich ook voor pech onderweg verzekeren. Dat kan interessant zijn als u geen ANWB-lid bent of uw garage of leasemaatschappij deze service niet biedt.  

Meer informatie 
Heeft u nog vragen of wilt u een aanvullende autoverzekering af te sluiten? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.